A10 Quality Issues - pics and config inside

Post Reply
Oli
Posts: 4
Joined: Thu Jan 17, 2019 5:56 am

A10 Quality Issues - pics and config inside

Post by Oli » Sun Jan 05, 2020 2:13 am

Hey all,

it would be great if you could point me to the right direction! I'm currently working on a OrangePi-based handheld device and have started printing out parts on my A10. Now the quality with less complex stuff is alright, but the logo is.. well, I won't have to throw it away, but it will need some manual reworking. Maybe someone can look at my pics and the slicer config and tell me if there's something really wrong with it?

Or is the level of detail just too small for the printer to handle?

I'm using PrusaSlicer 2.2.0 Alpha2, firmware is Vertabreak's Marlin-B454, with calibrated extruder. Filament is ColorFabb NGEN.


Thanks!
oboy2.jpg
oboy2.jpg (388.26 KiB) Viewed 4084 times
oboy1.jpg
oboy1.jpg (379.48 KiB) Viewed 4084 times
Attachments
PrusaSlicer_config_bundle.zip
(2.59 KiB) Downloaded 73 times

Jarda3d
Posts: 189
Joined: Sat Jan 26, 2019 8:42 am

Re: A10 Quality Issues - pics and config inside

Post by Jarda3d » Sun Jan 05, 2020 5:27 am

Try to use original slic3r, not prusa clone.

Errors what I see
- too fat
- hotbed not sticking tiny details - push it a bit higher.
A10M Slic3r profile: here and fresh on github (lot of tips here)
A10 Slic3r profile: here
TIP: tight all screws and wheels (except right side of Z axis) and re-align frame while assembly. And silence it.

Oli
Posts: 4
Joined: Thu Jan 17, 2019 5:56 am

Re: A10 Quality Issues - pics and config inside

Post by Oli » Sun Jan 05, 2020 6:22 am

Thanks for the input!

I've re-leveled the bed and used Slic3r this time (same settings).

How to resolve the too-fat-issue? The extrusion width is set to auto, should I set it to a manual value?

Cheers


Comparisons (top: new print with Slic3r, bottom with the Prusa version):
IMG_20200104_231320.jpg
IMG_20200104_231320.jpg (409.38 KiB) Viewed 4076 times
IMG_20200104_231303.jpg
IMG_20200104_231303.jpg (383.96 KiB) Viewed 4076 times

Jarda3d
Posts: 189
Joined: Sat Jan 26, 2019 8:42 am

Re: A10 Quality Issues - pics and config inside

Post by Jarda3d » Sun Jan 05, 2020 10:47 am

Filament, Extrusion multiplier. Set value by 0.07 lower.

Auto width is not good for all prints. Look at A10M HQ profiles.

Low heights are problematic. See my profile for A10M (not A10) where is implemented height temperature profile and profile for low objects. At github is more recent version than here. You have glass, so starting gcode should be same as from A10M. My A10 profile is for PEI sheet, but you should use it on glass too (while my A10M profile for glass is PEI destroyer).

Put your slic3r profile here too. Did you use latest development version? https://dl.slic3r.org/dev/win/
A10M Slic3r profile: here and fresh on github (lot of tips here)
A10 Slic3r profile: here
TIP: tight all screws and wheels (except right side of Z axis) and re-align frame while assembly. And silence it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests