A10M with Chimera Hotend, underextrusion.

Moderator: vert

Post Reply
Shoba
Posts: 3
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:27 pm

A10M with Chimera Hotend, underextrusion.

Post by Shoba » Tue Sep 03, 2019 5:03 pm

So, after some tinkering I've managed to outfit my A10M with a Chimera Hotend. I used the A10 Marlin Firmware, since I've always got errors when trying to remove the mixing feature from the A10M Firmware and followed the steps from both the Chimera and BL Touch Instructions to add the functionality of both, which also seemed to work. So, Auto Bed Leveling also works which is nice, and if I heat up the nozzles and push the filament through or use the menu to move the Extruder it also seem to work.

But as soon as I try to print anything, there' almost no filament at all coming through. I thought, maybe it has something to do with the printer profile for Cura, since I had to use a A20D profile I found on the net and change the bed size to fit, since there is no A10D profile (since neither printer are real products as far as I know).

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6330
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: A10M with Chimera Hotend, underextrusion.

Post by William » Tue Sep 03, 2019 5:07 pm

Hi, You can check if your extruder motor is rotating correctly when you print.
If it does not rotate normally,
you can try to exchange other shaft motor wires to the extruder motor for viewing;
Or exchange the drive board to see how the extruder motor is running.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Shoba
Posts: 3
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:27 pm

Re: A10M with Chimera Hotend, underextrusion.

Post by Shoba » Thu Sep 05, 2019 3:44 pm

Yup, rotated into the wrong direction. And really slow for some reason. Turns out the A10 and A10M Marlin Firmware had different INVERT_E0_DIR and INVERT_E1_DIR settings. After some E-Step calibration I finally got the desired 100mm. Hopefully I get some prints out this evening.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6330
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: A10M with Chimera Hotend, underextrusion.

Post by William » Thu Sep 05, 2019 4:26 pm

:D
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests