Printer startup connection issue

Post Reply
Jdfm
Posts: 0
Joined: Wed Apr 04, 2018 8:57 am

Printer startup connection issue

Post by Jdfm » Wed Apr 04, 2018 9:02 am

Hey guys,

I just assembled my 3D printer i3 W and I'm having some issues connecting it to my PC. Ive been able to move all the motors through the on board LCD and everything seems to be working. Also the computer recognizes that there is something in the com Port and connects to the printer. But when I try to home it or move it at all through the pc, it states "1 command waiting" and doesn't do anything to the printer. Am I missing something I should be doing? Any help is appreciated.

Thanks guys!

User avatar
MichaelK
Posts: 43
Joined: Thu Mar 22, 2018 5:20 pm
Location: Germany

Re: Printer startup connection issue

Post by MichaelK » Thu Apr 05, 2018 5:25 pm

Are you using Repetier Host?
You need to use the correct baudrate. 115.200 or 250.000
Try different.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5934
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Printer startup connection issue

Post by William » Thu Apr 05, 2018 9:52 pm

MichaeIk is correct :D
You need to check it
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

mljlighting
Posts: 0
Joined: Mon Apr 30, 2018 6:22 pm

Re: Printer startup connection issue

Post by mljlighting » Mon Apr 30, 2018 6:30 pm

Hello ,
i have same problems, "4 commands waiting"...

i have repetier host..
i have corret driver CH340..
in my pc driver work good..
i try to use 115.200, max for me is 128.000..
I reinstalled the driver many times...
my I3 to work well from the display, X-Y-Z reset, hot bed work, fan start...
XYZ respond correctly to commands from the display...
can someone help me?
thank you in advance..
regrds
Giovanni

4130Stick
Posts: 0
Joined: Sun Apr 01, 2018 3:30 am

Re: Printer startup connection issue

Post by 4130Stick » Wed May 02, 2018 6:31 pm

Hi All

I had similar issue when i first built my Pro W, i installed the CH340 driver and although printer would move using the on-board menu it done nothing through the PC. After trawling through the forums i found a post recommending installing the CH341SER driver, which i done and it works perfect.

After looking in my download folder and trawling through my internet history i can see i downloaded it from

www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html

Majority of the page is in Chinese, but the CH341SER driver is easy to spot, download, unzip and install, and fingers crossed enjoy printing.

Mark

mljlighting
Posts: 0
Joined: Mon Apr 30, 2018 6:22 pm

Re: Printer startup connection issue

Post by mljlighting » Fri May 04, 2018 2:13 am

hi all,
Solved,my problem was that I did not understand that I had to set 250000 on repetier hosts.
work good.
regards
Giovanni

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests