New M201 won't work

Moderator: _kaktus_

User avatar
_kaktus_
Site Admin
Posts: 1255
Joined: Fri Dec 15, 2017 10:06 pm
Location: PL
Contact:

Re: New M201 won't work

Post by _kaktus_ » Sat May 25, 2019 8:53 pm

Hi.
:mrgreen:

I don't have much time to look here lately.
I will prepare a guide related to this situation.
To solve this problem in my copy, I aligned all the mechanisms precisely and developed an additional module for this printer. ;)

Give me a few days to answer.
On the forum I help to use the rod, I don't give fish.
Geeetech Prusa I3 M201 Dual extruder Mixcolor 3D printer, bought 2017-12-19, already built, in the cognitive and improvement phase
Geeetech filament, ABS only
Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer, bought 2018-04-15, He got a new life, and still lies in a drawer.
Positively frenzied customer of Getech Technology.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5934
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: New M201 won't work

Post by William » Mon May 27, 2019 9:09 am

look forward to :D
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Indy_UKCM
Posts: 7
Joined: Mon Feb 04, 2019 7:03 pm

Re: New M201 won't work

Post by Indy_UKCM » Fri Jul 19, 2019 2:50 am

Indy_UKCM wrote:
Tue May 21, 2019 9:26 pm
Spoke too soon ... :evil: :evil:

Now that the X and Z Axis problems are fixed, guess what the new problem is

YEP …… The Y Axis has decided it wants to join in the "Not working" club

It was working perfectly before. Whilst I had the issue with the other axis
Now it is struggling under load

I have tried swapping out the Stepper Motor for others.
Even bought new stepper motors
Still nothing.

I can move by hand, but using the CP struggles.
Home All moves both X and Z axis, but the Y axis barely moves.
I have to physically push the bed to get it to move
Adjusting the belt does nothing

The only solution I am led to is that there is not enough power getting through to the motor
Any further info on this
This printer is now gathering dust in the corner of the room

Still cannot get the Y-Axis to work properly

User avatar
_kaktus_
Site Admin
Posts: 1255
Joined: Fri Dec 15, 2017 10:06 pm
Location: PL
Contact:

Re: New M201 won't work

Post by _kaktus_ » Fri Jul 19, 2019 2:20 pm

OK
we'll think of something to help you.
:mrgreen:


Did you carry out a test in which you checked that the engine was running smoothly?
I am referring to a test without a belt. ;)

In time after all recent changes.

I am also interested in the speed at which the movements are made. :roll:
If the speed is too high, the mechanism will not move.

If you have a new printer, remember that it has to work a lot.
This way, all mechanisms will be able to adapt. :D
This will take a little patience.

:idea:
On the forum I help to use the rod, I don't give fish.
Geeetech Prusa I3 M201 Dual extruder Mixcolor 3D printer, bought 2017-12-19, already built, in the cognitive and improvement phase
Geeetech filament, ABS only
Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer, bought 2018-04-15, He got a new life, and still lies in a drawer.
Positively frenzied customer of Getech Technology.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests