Heatbed not working G-2S

den3000
Posts: 2
Joined: Wed Jun 15, 2016 6:05 am

Heatbed not working G-2S

Post by den3000 » Wed Jun 15, 2016 6:14 am

Hello! assembled printer Mini G2 Pro (single extruder)

The extruder is heated to a set temperature. The motherboard connector under the power of the extruder is switched
  red diode.

If you turn on the hot bed, nothing happens. Indications temperature sensor does not grow. No indication diode.

The temperature sensor shows the room temperature

Help solve this problem. Thank you!

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6331
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Heatbed not working G-2S

Post by William » Wed Jun 15, 2016 10:18 am

den3000 wrote:Hello! assembled printer Mini G2 Pro (single extruder)

The extruder is heated to a set temperature. The motherboard connector under the power of the extruder is switched
  red diode.

If you turn on the hot bed, nothing happens. Indications temperature sensor does not grow. No indication diode.

The temperature sensor shows the room temperature

Help solve this problem. Thank you!
Hi,my friend
Have a look at this,it'll be helpful:
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 19&t=17039
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

den3000
Posts: 2
Joined: Wed Jun 15, 2016 6:05 am

Re: Heatbed not working G-2S

Post by den3000 » Mon Jun 20, 2016 5:33 am

Hi! the connector fuse of the heated pads were not soldered at two points. I soldered and earned printer Thanks!

alberthandsome
Posts: 2
Joined: Mon Jul 04, 2016 7:04 pm
Contact:

Re: Heatbed not working G-2S

Post by alberthandsome » Mon Jul 04, 2016 7:15 pm

I bought Folger prusa i3 Rev B and have a problem with it.

My Heat bed will not heat up and the heat bed thermister reads Zero C which is impossible (should at least be room temp).
The resistence of the Heatbed is 1.8 Ohms and that of the thermister is 95K (both within working range).
Also, The voltage at the Ramps Blue socket where the wires to the Heat bed are connected read 0 volts. R Programming Training :D | DataStage Training :D | SQL Training :D

It seemed as thought that either the Ramps board is damaged or that the Repetier host software is either faulty or not configured properly. SAS Training :D | Android Training
I installed a new Ramps board but have the exact same symptoms. SharePoint Training :D
Any advice would be a great help

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6331
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Heatbed not working G-2S

Post by William » Tue Jul 05, 2016 2:48 pm

alberthandsome wrote:I bought Folger prusa i3 Rev B and have a problem with it.

My Heat bed will not heat up and the heat bed thermister reads Zero C which is impossible (should at least be room temp).
The resistence of the Heatbed is 1.8 Ohms and that of the thermister is 95K (both within working range).
Also, The voltage at the Ramps Blue socket where the wires to the Heat bed are connected read 0 volts. R Programming Training :D | DataStage Training :D | SQL Training :D

It seemed as thought that either the Ramps board is damaged or that the Repetier host software is either faulty or not configured properly. SAS Training :D | Android Training
I installed a new Ramps board but have the exact same symptoms. SharePoint Training :D
Any advice would be a great help
Hi,
I guess there has a open circuit on your heatbed thermistor.Have a double check on it.And refer the following info:
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 23&t=17030
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

datascienceinstitute
Posts: 1
Joined: Thu May 07, 2020 8:40 pm

Re: Heatbed not working G-2S

Post by datascienceinstitute » Thu May 07, 2020 8:46 pm

Check for the following errors
Fuse Damage
Electronics Damaged
Wrong Wiring
Testing Heatbed
Heat Bed Resistance

Data Science Training in Hyderabad | Data Science Course in Hyderabad


DataAnalyticspune
Posts: 1
Joined: Fri Jun 26, 2020 12:09 am

Re: Heatbed not working G-2S

Post by DataAnalyticspune » Fri Jun 26, 2020 12:11 am

I feel very grateful that I read this. It is very helpful and very informative and I really learned a lot from it.
Data Analytics Course in Pune | Data Analytics Training in Pune

Businessanalyticspune
Posts: 1
Joined: Fri Jun 26, 2020 1:09 am

Re: Heatbed not working G-2S

Post by Businessanalyticspune » Fri Jun 26, 2020 1:11 am

I am impressed by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject.
Business Analytics Course in Pune | Business Analytics Training in Pune

datascienceprograms
Posts: 1
Joined: Thu Jul 02, 2020 3:54 pm
Location: India
Contact:

Re: Heatbed not working G-2S

Post by datascienceprograms » Thu Jul 02, 2020 3:58 pm

I finally found great post here Very interesting to read this article and very pleased to find this site. Great work!
Data Science Training in Pune
Data Science Course in Pune

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests