Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Sun Oct 30, 2016 10:10 am

Hello. The base of my first print didnt stick on one corner, so I cancelled it. I then reset the Z calibration carefully using 4 different points on the bed, However, now when i start the print job it only gets to within 2-3mm of the bed. If I then re-check the Z start position it returns to the correct position. Can anyone help?

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4172
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by William » Mon Oct 31, 2016 10:00 am

You can try moving up Z axis to 10-20mm before printing,then start to print.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Mon Oct 31, 2016 11:15 am

I tried moving Z up 20mm but it didnt help.

FWIW I'm using the latest/v1.0.5 firmware.

I also noticed that it looked like it did an operation (maybe a zeroing) before it turned on the extruder heater.

The log at this time;
> 14:06:54.802 : B:95.0 T0:22.9 T1:22.9 T2:0.0
> 14:06:54.905 : B:95.0 T0:22.9 T1:22.9 T2:0.0
> 14:06:54.905 : ok
< 14:06:54.905 : N82 M105*29
> 14:06:54.905 : ok
< 14:06:54.905 : N83 M117 ETE 6h 27m 49s*3
> 14:07:13.616 : X:0.000
> 14:07:13.618 : Y:0.000
> 14:07:13.618 : Z:0.000
> 14:07:13.618 : ok
> 14:07:13.627 : ok B:94.6 /100.0 T0:40.0 /240.0 T1:40.0 /0.0 T2:0.0 /0.0 @:0 B@:0
< 14:07:13.627 : N84 M117 ETE 6h 27m 49s*4
> 14:07:13.629 : ok
< 14:07:13.629 : N85 M105*26
< 14:07:13.630 : N86 G1 Z5 F5000*58
> 14:07:13.636 : ok
< 14:07:13.636 : N87 M109 S240*81
< 14:07:13.636 : N88 G21*42
> 14:07:13.644 : ok B:94.6 /100.0 T0:40.0 /240.0 T1:40.0 /0.0 T2:0.0 /0.0 @:0 B@:0
> 14:07:13.646 : ok
< 14:07:13.647 : N89 M117 ETE 6h 27m 49s*9
> 14:07:13.749 : B:94.6 T0:40.0 T1:40.0 T2:0.0
> 14:07:13.851 : B:94.6 T0:40.0 T1:40.0 T2:0.0

and at the start of the printing

> 14:11:10.661 : B:94.9 T0:234.8 T1:234.8 T2:0.0
> 14:11:10.769 : B:94.9 T0:234.8 T1:234.8 T2:0.0
> 14:11:10.770 : ok
< 14:11:10.770 : N90 M105*30
> 14:11:10.770 : ok
> 14:11:10.772 : ok
< 14:11:10.772 : N91 M117 ETE 6h 27m 49s*0
< 14:11:10.772 : N92 G90*43
> 14:11:10.783 : ok B:94.9 /100.0 T0:235.4 /240.0 T1:235.4 /0.0 T2:0.0 /0.0 @:0 B@:0
> 14:11:10.785 : ok
< 14:11:10.788 : N93 M117 ETE 6h 27m 49s*2
> 14:11:10.788 : ok
< 14:11:10.788 : N94 M82*36
< 14:11:10.789 : N95 G92 E0*123
> 14:11:10.799 : ok
> 14:11:10.799 : ok
> 14:11:10.799 : ok
< 14:11:10.799 : N96 G1 E-2 F1200*8
< 14:11:10.799 : N97 G92 E0*121
< 14:11:10.799 : N98 G1 Z0.3 F6000*46
> 14:11:10.805 : ok
> 14:11:10.919 : ok
< 14:11:10.920 : N99 G1 X50.124 Y65.323 F6000*122
> 14:11:10.922 : ok
< 14:11:10.922 : N100 G1 E2 F1200*27
> 14:11:10.926 : ok
> 14:11:10.928 : ok
< 14:11:10.928 : Printing layer 1 of 210
< 14:11:10.928 : N101 G1 X53.526 Y63.058 E2.27302 F1200*14
> 14:11:10.934 : ok
< 14:11:10.934 : N102 G1 X57.175 Y61.269 E2.54452*106
> 14:11:10.940 : ok
< 14:11:10.941 : N103 G1 X61.026 Y59.972 E2.81602*108
> 14:11:10.947 : ok
< 14:11:10.947 : N104 G1 X64.875 Y59.206 E3.07818*98
> 14:11:10.953 : ok
< 14:11:10.953 : N105 G1 X68.277 Y58.974 E3.30594*101

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4172
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by William » Mon Oct 31, 2016 2:25 pm

OK,could you shoot a video to show the issue(the entire process)?
I'll appreciate it .
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Mon Oct 31, 2016 4:15 pm

Do you want a video of the print head or GUI?

Is there anywhere in repetierhost or slic3r that an offset can be configured?

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4172
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by William » Mon Oct 31, 2016 5:31 pm

A video would be better,thx.
I'm not sure if this parameter helps:
QQ截图20161031173055.jpg
QQ截图20161031173055.jpg (58.02 KiB) Viewed 4921 times
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Mon Oct 31, 2016 5:56 pm

When i try to attach the video it says "The extension mkv is not allowed.". What format should I use?

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Wed Nov 02, 2016 10:59 am


Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Wed Nov 02, 2016 11:56 am

I think this is fixed. Re-zero'd Z and tried -3 on the slic3r setting. If the current print job works I will try to remove the slic3r setting to see if its required or not.

Slacker
Posts: 12
Joined: Sun Oct 30, 2016 9:53 am

Re: Second print not at Z=0 new Prusa i3 M201

Post by Slacker » Sun Nov 06, 2016 12:08 pm

FYI, this was probably due to some sticking on the Z axis. I rad a die down the threaded rod, the thread itself was ok, but the rod was slightly bent. I have straightened it a bit but its still not perfect. I also ran a tap through the Z axis nut, and some material was removed.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest