Mosfet problem

Pgioy
Posts: 18
Joined: Wed Jun 03, 2015 12:51 pm

Mosfet problem

Post by Pgioy » Wed Jun 03, 2015 1:23 pm

geeetech-official,

hello
I put everything as how to explain the manual and following the configuration website geetech wiki, but at the time of giving the temperature at the heated plate has happened this as shown in the attached picture, the integrated tends to overheat and ruin everything, what You can do?
let me know.
thanks to early

- pgioy
Attachments
image.jpg
Mosfet
image.jpg (98.15 KiB) Viewed 7018 times

zhangxueyou
Posts: 1405
Joined: Fri Feb 06, 2015 1:33 pm

Re: Mosfet problem

Post by zhangxueyou » Wed Jun 03, 2015 2:42 pm

How did you mount the mainboard to Acrylic plate?

Pgioy
Posts: 18
Joined: Wed Jun 03, 2015 12:51 pm

Re: Mosfet problem

Post by Pgioy » Wed Jun 03, 2015 10:13 pm

hello I just dismounted to see what has happened, I attacked on quell'innesto Heatbed as described in the manual, the problem is when I agree to give the temperature Heatbed, the MOSFET overheats the others are ok remain cool, I think that component is defective. for everything else works. hello thanks

zhangxueyou
Posts: 1405
Joined: Fri Feb 06, 2015 1:33 pm

Re: Mosfet problem

Post by zhangxueyou » Thu Jun 04, 2015 8:38 am

What is the resistance of heat bed?

Pgioy
Posts: 18
Joined: Wed Jun 03, 2015 12:51 pm

Re: Mosfet problem

Post by Pgioy » Thu Jun 04, 2015 3:38 pm

the resistance of heat bed is 1k, to see attachment
Attachments
image.jpg
image.jpg (43.84 KiB) Viewed 7002 times

zhangxueyou
Posts: 1405
Joined: Fri Feb 06, 2015 1:33 pm

Re: Mosfet problem

Post by zhangxueyou » Thu Jun 04, 2015 4:16 pm

1k ?! That's impossible. Normally it should be 1.2 ohm. How did you test the resistance? You can test the resistance at the 2 ends of hot bed wires.

Pgioy
Posts: 18
Joined: Wed Jun 03, 2015 12:51 pm

Re: Mosfet problem

Post by Pgioy » Thu Jun 04, 2015 4:56 pm

I tested with my digital multimeter and reading me the value of 1k

zhangxueyou
Posts: 1405
Joined: Fri Feb 06, 2015 1:33 pm

Re: Mosfet problem

Post by zhangxueyou » Thu Jun 04, 2015 5:12 pm

How did you test the resistance of hot bed?
test hot bed resistance.png
test hot bed resistance.png (355.08 KiB) Viewed 6998 times
test hot bed resistance1.png
test hot bed resistance1.png (395.11 KiB) Viewed 6997 times

Pgioy
Posts: 18
Joined: Wed Jun 03, 2015 12:51 pm

Re: Mosfet problem

Post by Pgioy » Thu Jun 04, 2015 5:40 pm

ok, I just tested as photos and the value is between 0.45 and 0.60

zhangxueyou
Posts: 1405
Joined: Fri Feb 06, 2015 1:33 pm

Re: Mosfet problem

Post by zhangxueyou » Thu Jun 04, 2015 5:47 pm

That's abnormal with current double.

Post Reply