Printer A20M no longer responds after upgrade

Post Reply
JuMe
Posts: 10
Joined: Wed Jan 01, 2020 5:20 pm

Printer A20M no longer responds after upgrade

Post by JuMe » Wed Jan 15, 2020 3:34 pm

I tried to upgrade my A20M from Marlin 1.1.8 via Cura with a hex file to 1.1.8 with 3D touch. The board is GT2560 V31.1, the upgrade was not accepted, but the printer doesn't respond anymore. The display is on, but no display. A reset does not work. The COM3 interface is okay on the PC side, but the printer cannot be connected to the PC. I have tried to reconnect via Ardunio and also via Smatto Firmware Upgrader. No success. The error is displayed here as an image.
What can I do?Image
If the image is not displayed, here is the error code:
avrdude.exe: stk500v2_ReceiveMessage():timeout

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Printer A20M no longer responds after upgrade

Post by William » Wed Jan 15, 2020 3:37 pm

:D Hi, You may need to install the driver manually,
You can refer to this: https://www.geeetech.com/forum/viewtopi ... RlcFtWdCG4

When using the firmware toolkit to upload the firmware, the slicing software needs to be closed to avoid occupying the port.

Or replace the usb cable to connect.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

JuMe
Posts: 10
Joined: Wed Jan 01, 2020 5:20 pm

Re: Printer A20M no longer responds after upgrade

Post by JuMe » Wed Jan 15, 2020 11:20 pm

Hi, William, thanks for your message. The installation of the COM was successful, the Com is active. I have connected another device to the printer cable for testing that it works. So the signal is getting to the board. After that, there is something blocking the data stream.
No other programs are open, no slicers either!

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Printer A20M no longer responds after upgrade

Post by William » Thu Jan 16, 2020 9:20 am

:D Hi,Can you use the firmware toolkit upload tool normally?
For specific operations, you can refer to this:
viewtopic.php?f=20&t=69684

If the upload fails, you can provide your error message or
Video so that we can better solve the problem.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply