Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

syossi2
Posts: 73
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:00 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by syossi2 » Sat Dec 17, 2016 3:00 pm

Hi

I mange to work with the m210 with simlify3d with 2 extruder mk8
And also with three extruders, two mk8 and one bowden
Ot two bowden and one mk8

Thanks to spicial firmware

But i now only works with two mk8

Works great

Thanks
Yossi
printing 3D with M201 Geeetech

stado65
Posts: 32
Joined: Fri Dec 18, 2015 4:55 am

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by stado65 » Wed Dec 21, 2016 9:45 pm

Hi Yossi,

Which special firmware are you taking about for the M201 being able to deal with 3 extruders ?...

syossi2
Posts: 73
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:00 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by syossi2 » Wed Dec 21, 2016 10:17 pm

somthing unick that i get from geeetech
printing 3D with M201 Geeetech

stado65
Posts: 32
Joined: Fri Dec 18, 2015 4:55 am

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by stado65 » Thu Dec 22, 2016 12:05 am

Really ?...
Would you share it with other M201 users like me ?
I would also like to take advantage of the GTM32 board and upgrade to 3 extruders.

syossi2
Posts: 73
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:00 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by syossi2 » Thu Dec 22, 2016 1:38 am

Yes shure
But i need to upload it from the printer to the file
Because it come with worng valus and it took me looooonnnnng time up the valus from 200 to 5000 with this knob
So or i can send you the file but with the worng valus
Or i need to know how tonupload it

I see that there is option to do it
But i dont know what to choose
256k or 512k upload

So i dont want to make mistake and if you try to put it
If it will make problem to you or not

Your choice

Yossi
printing 3D with M201 Geeetech

syossi2
Posts: 73
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:00 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by syossi2 » Thu Dec 22, 2016 1:40 am

P.s.
I use simplify3d

Yossi
printing 3D with M201 Geeetech

stado65
Posts: 32
Joined: Fri Dec 18, 2015 4:55 am

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by stado65 » Thu Dec 22, 2016 2:27 am

You can send the file with the wrong values, I will manage to change them 'by hand' like you did.
Thanks !

syossi2
Posts: 73
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:00 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by syossi2 » Thu Dec 22, 2016 3:52 pm

M201_3extruders.zip
(63.35 KiB) Downloaded 489 times
hi
go head and play :) of curse on your on risk.......

this is the special firmware that geeetech made special for me
on the lcd the 3th extrudet temp dosent show, but its work

lot of valus are need to change
zstep to 2560
home speed z 16
vmax z 2
ve-jerk 5

and maybe more dont rember , and i dont neer the printer to check
but please uptde about your value and how did it work for you

thanks
yossi
printing 3D with M201 Geeetech

stado65
Posts: 32
Joined: Fri Dec 18, 2015 4:55 am

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by stado65 » Fri Dec 23, 2016 5:00 pm

Thanks Yossi !
Will try it in the next days.

cerealkillers
Posts: 9
Joined: Sat Jun 11, 2016 3:25 pm

Re: Newly updated Firmware V1.0.5 for Prusa I3 M201

Post by cerealkillers » Sat Dec 31, 2016 5:45 am

Hi. I'm on firmware 1.0.5 and I can't get the M106 or M107 commands to work. I'm just using the manual G-Code entry field in Repetier Host and trying the following:

M106 P0 S0

I've tried swapping P0 for P1,P2,P3,P4 but it makes no changes to any of the running fans. I've also tried M107 P0 (and P1,P2,P3,P4) and that doesn't turn the fans off.

The first post says these commands should work so can only shed any light on this please? Thank you.

Post Reply