Page 10 of 13

Re: Extruder not working

Posted: Fri May 26, 2017 9:09 am
by William
It seems there are something wrong with the A4988 of Y axis.Try to increase the voltage of A4988,or just replace it.

Re: Extruder not working

Posted: Wed May 31, 2017 4:37 am
by Bama3d
Update, some minor success with this printer. I share the following only to assist those encountering feed issues.

First I found that the V1.0.02 version firmware appears to be the most stable with the least glitches.

second, I have replaced all the feeders with aluminum feeders. The plastic ones have serious flaws.

Third, I now print PLA at 235 degrees, this solves some of the feed issues even with quality feeders. The mass of the hotend appears to need the additional heat for decent color mixing.

Fourth my feed setting is @ 225.4 and I now can run at okay speed albeit slower than all my other printers.

I replaced the ribbon cable running to the LCD with a longer and better quality one from amazon. I also de-soldered and re-soldered the board as it came in dismal shape. I also replaced all the bearings as most were not smooth.

Now, its still a crap printer and I still have issues to resolve pertaining to print quality. But at least it now prints small parts in under 5 hours.

My best advice to anyone considering this printer is to wait, I am sure someone else will come out with a better product. I do not however believe Geeetech will ever correct the problems as they wont even admit they exist.

Re: Extruder not working

Posted: Mon Dec 18, 2017 8:57 pm
by DaveOgilvie
[quote=sadandres post_id=31414 time=1467297590 user_id=51595]
Now are printing fine, and prints super! :D
Thanks to all.
[/quote]

Hi there,

What did you do to fix this? when i measure across the ground to the potentiometer screw it is either 0.08V Or 5V and does not register any voltages in between. Do i have to change a component on the board? if so do you know where I can buy it form?

Cheers,

Re: Extruder not working

Posted: Thu Jan 25, 2018 6:04 am
by Pmendez98
the extruder wont work when running a print what do i do i have a pro b

Re: Extruder not working

Posted: Thu Jan 25, 2018 2:08 pm
by William
You can open the extruder and see what happened to it

Re: Extruder not working

Posted: Mon Jan 29, 2018 9:58 pm
by omaru
Ciao sono Mauro
L'estrusore della mia i3 pro b che non funziona correttamente.Quando imposto di estrudere 100 mm estrude solo 10 mm circa (ciò dimostra che il motore funziona) ma quando cerco di stampare il motore dell'estrusore non si muove.
se qualcuno mi può aiutare Ringrazio

Re: Extruder not working

Posted: Tue Jan 30, 2018 9:31 am
by William
omaru wrote:
Mon Jan 29, 2018 9:58 pm
Ciao sono Mauro
L'estrusore della mia i3 pro b che non funziona correttamente.Quando imposto di estrudere 100 mm estrude solo 10 mm circa (ciò dimostra che il motore funziona) ma quando cerco di stampare il motore dell'estrusore non si muove.
se qualcuno mi può aiutare Ringrazio
1.Check the nozzle it is colgged or not(If it colgged,you should clean it via Ejector pin)
2.You can increase the voltage of A4988(You can refer to this post:
viewtopic.php?f=19&t=17097)
3.Check the gears of the extruder were be firmly fixed
E180-EXTRUDER2.png
E180-EXTRUDER2.png (855.96 KiB) Viewed 13728 times

Re: Extruder not working

Posted: Wed Jan 31, 2018 5:50 am
by omaru
Grazie di avermi risposto wiliam
Le verifiche che ho fatto sono:
1) Pulizia ugello ok
2) Controllo della temperatura ok
3) Controllo della tensione a 4998 0.9 v. ok
4) sostituzione A 4998
5) Controllo cavo di alimentazione ok
6) controllo funzionamento motore ok
7)ricaricato Frimware

Dopo tutto questo ancora il motore non funziona

Re: Extruder not working

Posted: Wed Jan 31, 2018 5:49 pm
by William
Well.It seems the issue root is the motor

Re: Extruder not working

Posted: Tue Feb 13, 2018 12:54 am
by runner360
HI

i have a big problem with extruders on a 301 Mix
all connections are ok
When i heat nozzle 200, i try to extrude but motor not turn (same with E0,E1 or E2)
i just uplaode new firmware but same
Your printer is not a good printer !!! since 2 months, i can't print with this301 Mix