Extruder not working

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Fri May 26, 2017 9:09 am

It seems there are something wrong with the A4988 of Y axis.Try to increase the voltage of A4988,or just replace it.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Bama3d
Posts: 25
Joined: Wed May 03, 2017 11:58 pm

Re: Extruder not working

Post by Bama3d » Wed May 31, 2017 4:37 am

Update, some minor success with this printer. I share the following only to assist those encountering feed issues.

First I found that the V1.0.02 version firmware appears to be the most stable with the least glitches.

second, I have replaced all the feeders with aluminum feeders. The plastic ones have serious flaws.

Third, I now print PLA at 235 degrees, this solves some of the feed issues even with quality feeders. The mass of the hotend appears to need the additional heat for decent color mixing.

Fourth my feed setting is @ 225.4 and I now can run at okay speed albeit slower than all my other printers.

I replaced the ribbon cable running to the LCD with a longer and better quality one from amazon. I also de-soldered and re-soldered the board as it came in dismal shape. I also replaced all the bearings as most were not smooth.

Now, its still a crap printer and I still have issues to resolve pertaining to print quality. But at least it now prints small parts in under 5 hours.

My best advice to anyone considering this printer is to wait, I am sure someone else will come out with a better product. I do not however believe Geeetech will ever correct the problems as they wont even admit they exist.

DaveOgilvie
Posts: 0
Joined: Fri Nov 17, 2017 8:22 am

Re: Extruder not working

Post by DaveOgilvie » Mon Dec 18, 2017 8:57 pm

[quote=sadandres post_id=31414 time=1467297590 user_id=51595]
Now are printing fine, and prints super! :D
Thanks to all.
[/quote]

Hi there,

What did you do to fix this? when i measure across the ground to the potentiometer screw it is either 0.08V Or 5V and does not register any voltages in between. Do i have to change a component on the board? if so do you know where I can buy it form?

Cheers,

Pmendez98
Posts: 0
Joined: Thu Jan 25, 2018 6:03 am

Re: Extruder not working

Post by Pmendez98 » Thu Jan 25, 2018 6:04 am

the extruder wont work when running a print what do i do i have a pro b

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Thu Jan 25, 2018 2:08 pm

You can open the extruder and see what happened to it
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

omaru
Posts: 0
Joined: Thu Jan 25, 2018 2:09 pm

Re: Extruder not working

Post by omaru » Mon Jan 29, 2018 9:58 pm

Ciao sono Mauro
L'estrusore della mia i3 pro b che non funziona correttamente.Quando imposto di estrudere 100 mm estrude solo 10 mm circa (ciò dimostra che il motore funziona) ma quando cerco di stampare il motore dell'estrusore non si muove.
se qualcuno mi può aiutare Ringrazio

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Tue Jan 30, 2018 9:31 am

omaru wrote:
Mon Jan 29, 2018 9:58 pm
Ciao sono Mauro
L'estrusore della mia i3 pro b che non funziona correttamente.Quando imposto di estrudere 100 mm estrude solo 10 mm circa (ciò dimostra che il motore funziona) ma quando cerco di stampare il motore dell'estrusore non si muove.
se qualcuno mi può aiutare Ringrazio
1.Check the nozzle it is colgged or not(If it colgged,you should clean it via Ejector pin)
2.You can increase the voltage of A4988(You can refer to this post:
viewtopic.php?f=19&t=17097)
3.Check the gears of the extruder were be firmly fixed
E180-EXTRUDER2.png
E180-EXTRUDER2.png (855.96 KiB) Viewed 4946 times
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

omaru
Posts: 0
Joined: Thu Jan 25, 2018 2:09 pm

Re: Extruder not working

Post by omaru » Wed Jan 31, 2018 5:50 am

Grazie di avermi risposto wiliam
Le verifiche che ho fatto sono:
1) Pulizia ugello ok
2) Controllo della temperatura ok
3) Controllo della tensione a 4998 0.9 v. ok
4) sostituzione A 4998
5) Controllo cavo di alimentazione ok
6) controllo funzionamento motore ok
7)ricaricato Frimware

Dopo tutto questo ancora il motore non funziona

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Wed Jan 31, 2018 5:49 pm

Well.It seems the issue root is the motor
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

runner360
Posts: 0
Joined: Tue Feb 13, 2018 12:38 am

Re: Extruder not working

Post by runner360 » Tue Feb 13, 2018 12:54 am

HI

i have a big problem with extruders on a 301 Mix
all connections are ok
When i heat nozzle 200, i try to extrude but motor not turn (same with E0,E1 or E2)
i just uplaode new firmware but same
Your printer is not a good printer !!! since 2 months, i can't print with this301 Mix

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests