Extruder not working

Fab
Posts: 1
Joined: Sun May 26, 2019 3:49 am

Re: Extruder not working

Post by Fab » Sun May 26, 2019 3:52 am

My Prusa i3 Pro B's extruder stopped working.

I tested the motor and cable on another slot, they work.
I swapped the A4988 with another one, it works.

So the problem comes from the board.

I moved the cable as well as the A4988 to the unused 4th slot. I swapped the three pin numbers (E*_STEP_PIN, E*_DIR_PIN, E*_ENABLE_PIN) under "Ultimaker Pin Assignment" in pins.h, then flashed the firmware.

It still doesn't work.

Any ideas?
Thank you

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Mon May 27, 2019 9:17 am

-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

smokon
Posts: 1
Joined: Fri Jan 03, 2020 11:05 pm

Re: Extruder not working

Post by smokon » Fri Jan 03, 2020 11:24 pm

Hello everyone! :) I have a prusa i3 pro B mk8, I have the same problem as other users who write, after several tests I understood that the problem (probably) is in the firmware, I updated the Marlin.ino firmware with arduino 1.0.1 as recommended, but my machine continues to have 3mm of filament setting when I need it to be set to 1.75mm. How can I changing that parameter? thank you very much.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 5130
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Sat Jan 04, 2020 10:14 am

:D Hi, You can change it in the consumable diameter setting of the sectioning software.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests