Solutions for GT2560 extruder not working

jkcab95
Posts: 8
Joined: Sat Jul 11, 2015 6:17 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by jkcab95 » Mon Jul 27, 2015 11:13 pm

What are the chances of actually getting a reply?? Can you please provide the requested instructions?

Jkcab95

Sherry
Posts: 362
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:52 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by Sherry » Tue Jul 28, 2015 5:41 pm

Vappies wrote:Hello,

I would like to up date the firmware as you suggest but I am unsure as to how to do that. I have downloaded the file. I need some instructions on how to do the update. Could you please email them to me as well.

Thanks,
please refer to following link.
http://www.geeetech.com/wiki/index.php/ ... le_Burning

XYZM
Posts: 46
Joined: Tue Apr 28, 2015 12:36 am

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by XYZM » Sun Sep 13, 2015 10:07 am

Wow this was the perfect solutions for me! Thank you very much!

Rwf642
Posts: 1
Joined: Sat Jan 02, 2016 1:49 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by Rwf642 » Sat Jan 02, 2016 2:02 pm

Not sure of your exact problem but the extruder hot end needs to be at approx 170 degrees to operate the extruder stepper motor. That value is set in the Marlin firmware

Blisk
Posts: 28
Joined: Wed Dec 23, 2015 3:05 am

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by Blisk » Mon Feb 15, 2016 9:49 pm

What is the problem with extruder with old firmware what fixes new firmware?

jburke4
Posts: 20
Joined: Wed Feb 10, 2016 1:34 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by jburke4 » Sun Feb 28, 2016 2:19 am

I have uploaded the updated firmware but it still is not extruding. I have removed the stepper motor and tried running it without anything to stop it but it still is not turning properly. I though I might have a bad wire so I swapped out the wire and no luck.

Here is my motor not doing it's thing:

https://www.youtube.com/watch?v=Kn-bQo5 ... e=youtu.be

jburke4
Posts: 20
Joined: Wed Feb 10, 2016 1:34 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by jburke4 » Sun Feb 28, 2016 3:06 am

These forums are painfully slow due to the way they are moderated.

Here are the troubleshooting steps I have taken.

I am getting hardly any current to my extruder stepper motor.

I adjusted the potentiometer on the driver for the extruder and it does not seem to be raising or lowering the voltage and current flow.

I installed a new driver and am having the same power issue.

I unplugged the stepper motor that is connected to my extruder and moved it to the x axis plug on my GT2560 board and the stepper works fine there.

New driver onto the GT2560 board which came with my kit and I am still not getting enough power in that plug to power my stepper.

Did I get a bad board with my kit?

Mark
Posts: 1553
Joined: Thu Aug 06, 2015 9:19 am

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by Mark » Mon Feb 29, 2016 11:20 pm

the pins on the back of the connector, is there any solder bridge that might short out the circuit? and you can check this link to see if there's something missed:
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 17&t=17038
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 19&t=17097

jburke4
Posts: 20
Joined: Wed Feb 10, 2016 1:34 pm

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by jburke4 » Mon Feb 29, 2016 11:30 pm

No solder problems.

I have swapped drivers, wires and motors and the extruder is not working reliably. It'll work intermittently. If I plug the extruder motor into the x-axis plug it runs like a charm. At this point I'm convinced my brand new GT2560 is bad.

Mark
Posts: 1553
Joined: Thu Aug 06, 2015 9:19 am

Re: Solutions for GT2560 extruder not working

Post by Mark » Mon Feb 29, 2016 11:42 pm

then you need to contact the sales to talk about it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests