BLTouch instead of 3DTouch

Post Reply
goldrake999
Posts: 7
Joined: Tue Dec 10, 2019 4:00 am

BLTouch instead of 3DTouch

Post by goldrake999 » Tue Dec 10, 2019 4:10 am

Hi, I’m a new user and I’m owner of a A20M.
I bought a BLTouch sensor instead of the clone 3DTouch since many people are not so happy about it.
My question is: the firmware A20M_Marlin-1.1.x12864_3DTouch is BLTouch ready or it works only with 3DTouch ?

If it not compatible, can you help me to modify the firmware ?

Thank you

DzzD
Posts: 82
Joined: Sat Oct 19, 2019 5:52 pm

Re: BLTouch instead of 3DTouch

Post by DzzD » Tue Dec 10, 2019 5:44 am

First, I think it is 100% compatible.
Second, you have made the right choice, I bought two 3D touch and both have a very high standard déviation and so are unusable.

goldrake999
Posts: 7
Joined: Tue Dec 10, 2019 4:00 am

Re: BLTouch instead of 3DTouch

Post by goldrake999 » Tue Dec 10, 2019 9:55 pm

OK, thank you. I will try when I receive it. I hope that in the mean time someone tell me that has already installed and it is fully working.

Bye

goldrake999
Posts: 7
Joined: Tue Dec 10, 2019 4:00 am

Re: BLTouch instead of 3DTouch

Post by goldrake999 » Tue Jan 21, 2020 1:50 pm

Hi, I gave my BLTouch to a friend of mine to double check it and it is fully working, so after reading some threads in various forum, I have seen that I'm non the only one with this problem since my version of Marlin is 1.1.8 and my BLTouch is a BLTouch Smart V3.0 or V3.1 so someone upgrading to Marlin 2.0 was able to let it works.
Can someone give me a feedback ?

goldrake999
Posts: 7
Joined: Tue Dec 10, 2019 4:00 am

Re: BLTouch instead of 3DTouch

Post by goldrake999 » Tue Jan 21, 2020 3:58 pm

Thank you, so I will flash it with Marlin 2.0 and I will give you feedback.
Thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests