3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

JohnQuix
Posts: 36
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:20 pm

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by JohnQuix » Tue Oct 25, 2016 8:54 pm

@William

Are there any instructions on how to hook the 3DTouch up to a MeCreator 2?

UndCon
Posts: 54
Joined: Thu Mar 31, 2016 4:59 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by UndCon » Tue Oct 25, 2016 10:21 pm

HI!

I installed my Sensor and modified the firmware (I hope correctly, the instructions are not very easy to understand)

Anyway...

When I power up I get the selftest 3 time movement.

When I try to send any command from Repetierhost in the G-code window it says nothing and do nothing.

Not even the alarm test works.

When I try to move Home in all axis Z says "Z probe out. bed"

In this case it doesnt matter if probe is lit or not, in or out...

JohnQuix
Posts: 36
Joined: Mon Aug 01, 2016 8:20 pm

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by JohnQuix » Wed Oct 26, 2016 12:36 am

@JumpBase

Thanks so much for uploading that bracket. Unfortunately I use that side for my fan. The two screw holes on the carriage fit a turbo fan perfect so I can't move the fan. :(

Back to the drawing board.

@William

Is there a guide or instructions that I can read to get the 3DTouch wired to my Me Creator 2?

elfag.blogg.no
Posts: 5
Joined: Wed Sep 28, 2016 5:43 pm

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by elfag.blogg.no » Wed Oct 26, 2016 7:35 pm

It worked for one day, now it wont work at all

UndCon
Posts: 54
Joined: Thu Mar 31, 2016 4:59 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by UndCon » Thu Oct 27, 2016 1:08 am

Can someone Please post their config.h and pins.h files so I can verify correct settings?

UndCon
Posts: 54
Joined: Thu Mar 31, 2016 4:59 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by UndCon » Thu Nov 03, 2016 4:23 am

I found an error I made...

According to the instructions here:
http://www.geeetech.com/blog/tag/3dtouc ... ng-sensor/

I connected the 3pin BROWN - RED - ORANGE to the GT2560 board _ Not BROWN, ORANGE, RED as it is supposed to be...

I simply assumed the 3pin was a straight connector (I used a regular RC extension)


Question: Did I ruin this port on the board when ORANGE and RED got mixed up?

Question: Can I save it by using another free 3pin connector by assigning another PIN?

Question: Did I ruin the sensor ?


BR
UndCon

UndCon
Posts: 54
Joined: Thu Mar 31, 2016 4:59 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by UndCon » Thu Nov 03, 2016 10:21 pm

Thx for the provided files configurationh and pins.h

This did not help me at all, I have the correct settings on my printer - but sensor does still not work.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 3958
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by William » Fri Nov 04, 2016 11:34 am

UndCon wrote:Thx for the provided files configurationh and pins.h

This did not help me at all, I have the correct settings on my printer - but sensor does still not work.
Maybe the wire order is a problem,could take a picture of your wire order?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

UndCon
Posts: 54
Joined: Thu Mar 31, 2016 4:59 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by UndCon » Fri Nov 04, 2016 5:31 pm

Like I wrote above I found a mistake with wires and corrected it.
/UndCon

Dppp
Posts: 6
Joined: Wed Nov 09, 2016 3:12 am

Re: 3D Touch Sensor:Auto-levelling for Geeetech 3D printer

Post by Dppp » Wed Nov 09, 2016 3:33 am

I purchased 3D touch sensor to my Prusa I3 Pro B and today I installed it to printer, but I was not able to get it working. When I power up printer, pin is mowing 3 times, but when I try to send any custom G-codes, nothing happens. What should I do / check next to get it working? All needed firmware modifications are done.

UndCon: Did u managed to get your sensor to working?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests