LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

cpt1nsano
Posts: 5
Joined: Sun Sep 13, 2015 10:55 pm

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by cpt1nsano » Wed Sep 23, 2015 6:32 am

Thanks, did that already though. Problem is that instead of the display working, the hot bed heater and it's LED start turning on and off in a 0.1 second cycle.

Mark
Posts: 1553
Joined: Thu Aug 06, 2015 9:19 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by Mark » Wed Sep 23, 2015 11:08 pm

"the hot bed heater and it's LED start turning on and off in a 0.1 second cycle"
Did the hotbed and LED work well when printed with SD card?

cpt1nsano
Posts: 5
Joined: Sun Sep 13, 2015 10:55 pm

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by cpt1nsano » Thu Sep 24, 2015 12:05 pm

Got it fixed. Compiled my Marlin1.1 code with Arduino 1.6.5 and then uploaded with AVRDUDE from 1.0.1. Everything works fine now. Just wish I could upload direct from 1.6.5 some problem with bootloader mismatches I think. Not going to worry though. Going to upgrade to a Ramps 1.4 anyway. Thanks for the help.

skysurfer
Posts: 4
Joined: Sat Oct 03, 2015 3:24 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by skysurfer » Sat Oct 03, 2015 3:45 am

Hi together,

i am a guy from Germany and first i must say sorry for my bead englisch.

I bought a Acrylic Geeetech I3 Prusa Pro B with GT2560 Board and have now also the issue with the black showing blocks in the LCD.
At first the display, after assembling the printer, works fine, i could move the axes and so on.
After connection with PC over USB (drivers are installed) and likes to work with the Repetier Host V1.5.6 i got this issue with the blocks after i powered the printer off and on without connected USB Cable.

Can i have the firmware to reburning ?
What is happen after reburning with the configurations values ?
Will this values deleted ?
Have you this values also in a file for uploading to the printer ?

What is Ramps 1.4 ?

Sorry for this many questions.

Mark
Posts: 1553
Joined: Thu Aug 06, 2015 9:19 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by Mark » Sat Oct 03, 2015 8:56 pm

download the firmware here.
you can refer to the link here to reburn the firmware:
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 20&t=16433
Attachments
Marlin-PI3_Pro_B.zip
(299.21 KiB) Downloaded 318 times

skysurfer
Posts: 4
Joined: Sat Oct 03, 2015 3:24 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by skysurfer » Sun Oct 04, 2015 4:51 pm

Hi Mark,
Mark wrote:download the firmware here.
you can refer to the link here to reburn the firmware:
http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 20&t=16433
many thanks for your help.

now i have try it so much to burn the firmware.
By burning with Arduino 1.0.1 i get allways the follow error message:
"avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout"

i have try it wit and without power on from the printer.

I have trie it with 2 PC's and by bouth the same.

I work with Windows 7, one have 32-bit and the other 61-bit Windows 7.

Can it be, that the bootloader from the GT2560 is broken ?
or the USB interface ?

Have you a idea what can be happen, so i can slove this issue ?

Mark
Posts: 1553
Joined: Thu Aug 06, 2015 9:19 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by Mark » Sun Oct 04, 2015 5:10 pm

How about unplugging all other parts in the board and just with the USB?
I find an article here and maybe it can help you.
http://stackoverflow.com/questions/1964 ... ge-timeout

ettiennem
Posts: 3
Joined: Sat Sep 12, 2015 10:25 pm

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by ettiennem » Sun Oct 04, 2015 11:37 pm

I loaded the firmware attached to this thread to my i3 X with GT2560, now the extruders doesn't work any more. It worked fin until I updated the firmware!
:(

Abelipokwen
Posts: 2
Joined: Sat Aug 15, 2015 1:19 pm

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by Abelipokwen » Mon Oct 05, 2015 9:21 am

Hi. skysurfer.. Sorry i bad in english.. your problem look like same with me before.. i buy 3d printed in ebay but it work 2 hour only and show black cell, Can't load firmware arduino.. my board problem is Cristal 16Mhz Stuck not start, i put multimeter set mode Diod or Beep, cable Black GND and Red Cristal Pin in second. now it work..

skysurfer
Posts: 4
Joined: Sat Oct 03, 2015 3:24 am

Re: LCD 2004 Panel Only Showing Blocks

Post by skysurfer » Tue Oct 06, 2015 10:06 pm

Hi Mark,
Mark wrote:How about unplugging all other parts in the board and just with the USB?
I find an article here and maybe it can help you.
http://stackoverflow.com/questions/1964 ... ge-timeout
Many thanks for your help, but the USB was not defect.
The issue was the baudrate
1. from Arduino environment.
I have changed the baudrate by the serial monitor to 9.600 Baud.
After that i could upload your sendet Firmware and it runs perfectly.

But i could not work with Cura or Reptierhost. i got allways a error message about the serial interface.

2. the baudrate from the Firmware.
i changed in the configuration sketch the baudrate from 250.000 to 115.000 and load this firmware up to the printer.

Now, it works perfect.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests