Extruder is not heat up

Post Reply
sayanc
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2015 12:09 pm

Extruder is not heat up

Post by sayanc » Fri Jul 03, 2015 10:34 pm

The extruder is not heat up to set point 180 degree , it is still 36 -38 degree. The bed temperature is ok. Please advise. Thank you

Sherry
Posts: 362
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:52 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by Sherry » Sat Jul 04, 2015 9:01 am

Maybe the wire of thermistor of extruder2 is not being connected well. You check if the line of thermistor is loose.

sayanc
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2015 12:09 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by sayanc » Sat Jul 04, 2015 2:55 pm

Dear Sir,
I checked the connection, it is good but I checked ohm of the extrude heater ,it is broken ( it doesn't have resistance compare with the bed heater, it is good). How can I change the heater and where can I buy (I have just try to inject in the first time).

Thank you
Attachments
IMG_0184.JPG
check ohm of the extruder heater
IMG_0184.JPG (89.04 KiB) Viewed 4326 times

Sherry
Posts: 362
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:52 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by Sherry » Sat Jul 04, 2015 3:49 pm

i think the heater strip was burned out,you had better to replace a new heater strip.

sayanc
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2015 12:09 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by sayanc » Sat Jul 04, 2015 5:27 pm

How is to take out?
Thanks

Sherry
Posts: 362
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:52 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by Sherry » Sat Jul 04, 2015 6:09 pm

look at the picture. There are 2 small screw in good packing heater.Using hexagonal socket nut to loose the screw(look at picture 3).And then you could take out the heater strip.
Attachments
packing heater.jpg
picture1:packing heater
packing heater.jpg (36.53 KiB) Viewed 4316 times
hexagonal soket.jpg
picture2:hexagonal soket
hexagonal soket.jpg (74.32 KiB) Viewed 4316 times
extruder heater.jpg
picture3:heater
extruder heater.jpg (40.17 KiB) Viewed 4316 times

sayanc
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2015 12:09 pm

Re: Extruder is not heat up

Post by sayanc » Tue Jul 14, 2015 10:06 pm

I changed the heater already and it is ok. Now the temperature of bed and extruder are ok but I do not understand, how to insert or setting the filament. I try to test slic3r file the movement of motor x,y,z and extruder are ok but it is not pla filament injected to the bed. Can you explain how to insert the filament or how to setup the extruder, please?

Thank you and best regards,
Sayan

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests