Firmware for geeetech 3D printers

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4336
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: firmware for geeeteh 3D printers

Post by William » Thu Aug 01, 2019 11:57 am

ZIM372019 wrote:
Wed Jul 31, 2019 11:09 pm
Mark wrote:
Tue Apr 12, 2016 5:35 pm
Don't use the latest arduino version, usually the latest one will cause this problem, it's not the firmware's problem, try to use arduino1.0.1 or arduino 1.5.2.
Hi, iam very new at 3d printing, do i have to download the Ramps file and the Marlin file? or which one do i need? I have the Prusa I3 pro B, and the board is the GT2560, but iam kind of lost, not sure what to do. thanks for the help!
Hi,you can go through the official website: https://www.geeetech.com/download.html?download_id=34

download the HEX file,

connect to the printer and update the firmware via

Cura settings -printer-mange printer.

I hope this can help you.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

vincentbcd
Posts: 7
Joined: Mon Jul 22, 2019 11:08 am

Re: firmware for geeeteh 3D printers

Post by vincentbcd » Thu Aug 01, 2019 10:25 pm

William wrote:
Thu Aug 01, 2019 11:57 am
ZIM372019 wrote:
Wed Jul 31, 2019 11:09 pm
Mark wrote:
Tue Apr 12, 2016 5:35 pm
Don't use the latest arduino version, usually the latest one will cause this problem, it's not the firmware's problem, try to use arduino1.0.1 or arduino 1.5.2.
Hi, iam very new at 3d printing, do i have to download the Ramps file and the Marlin file? or which one do i need? I have the Prusa I3 pro B, and the board is the GT2560, but iam kind of lost, not sure what to do. thanks for the help!
Hi,you can go through the official website: https://www.geeetech.com/download.html?download_id=34

download the HEX file,

connect to the printer and update the firmware via

Cura settings -printer-mange printer.

I hope this can help you.
Hello William,

Thanks for your helping , it's appreciated.
I have update with new firmware, it s work.... but item was very smaller than real in gcode.
the print area is reduced as well as the object

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4336
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: firmware for geeeteh 3D printers

Post by William » Fri Aug 02, 2019 9:06 am

vincentbcd wrote:
Thu Aug 01, 2019 10:25 pm
William wrote:
Thu Aug 01, 2019 11:57 am
ZIM372019 wrote:
Wed Jul 31, 2019 11:09 pm


Hi, iam very new at 3d printing, do i have to download the Ramps file and the Marlin file? or which one do i need? I have the Prusa I3 pro B, and the board is the GT2560, but iam kind of lost, not sure what to do. thanks for the help!
Hi,you can go through the official website: https://www.geeetech.com/download.html?download_id=34

download the HEX file,

connect to the printer and update the firmware via

Cura settings -printer-mange printer.

I hope this can help you.
Hello William,

Thanks for your helping , it's appreciated.
I have update with new firmware, it s work.... but item was very smaller than real in gcode.
the print area is reduced as well as the object
Hi, Did you set up your printer before updating the firmware?

You can provide more details so that we can solve the problem better.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

vincentbcd
Posts: 7
Joined: Mon Jul 22, 2019 11:08 am

Re: firmware for geeeteh 3D printers

Post by vincentbcd » Fri Aug 02, 2019 9:11 am

William wrote:
Fri Aug 02, 2019 9:06 am
vincentbcd wrote:
Thu Aug 01, 2019 10:25 pm
William wrote:
Thu Aug 01, 2019 11:57 am


Hi,you can go through the official website: https://www.geeetech.com/download.html?download_id=34

download the HEX file,

connect to the printer and update the firmware via

Cura settings -printer-mange printer.

I hope this can help you.
Hello William,

Thanks for your helping , it's appreciated.
I have update with new firmware, it s work.... but item was very smaller than real in gcode.
the print area is reduced as well as the object
Hi, Did you set up your printer before updating the firmware?

You can provide more details so that we can solve the problem better.
How program it because it s a hex folder?

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4336
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by William » Fri Aug 02, 2019 9:21 am

I am referring to Cura printer settings.
9GQP0]DS6MK4PO(~%@`QLHA.png
9GQP0]DS6MK4PO(~%@`QLHA.png (64.33 KiB) Viewed 1792 times
Do you configure the printer?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

vincentbcd
Posts: 7
Joined: Mon Jul 22, 2019 11:08 am

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by vincentbcd » Fri Aug 02, 2019 9:25 am

William wrote:
Fri Aug 02, 2019 9:21 am
I am referring to Cura printer settings.9GQP0]DS6MK4PO(~%@`QLHA.png
Do you configure the printer?
Ho!no...

I test it now!

vincentbcd
Posts: 7
Joined: Mon Jul 22, 2019 11:08 am

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by vincentbcd » Fri Aug 02, 2019 9:36 am

prob centre.PNG
prob centre.PNG (59.22 KiB) Viewed 1790 times
So yes, i look, and i have ever change it. Same problem, i can use 1/4 of plate and print is 3/4 smaller

vincentbcd
Posts: 7
Joined: Mon Jul 22, 2019 11:08 am

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by vincentbcd » Fri Aug 02, 2019 9:57 pm

''A4988 bones are made to climb up to 1/16 step and the 8825 up to 1/32 attention to change the jumpers or the microswitches of your cards so that it corresponds to the step ... to know that you will gain in finesse by putting the X and Y axes in 1/32 but that it does not serve much to do it for the Z and the extruder. If you make these changes in 1/32 you will also have to modify the marlin configuration by doubling the value of X and Y in:

Code: Select all

#define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT {80, 80, .... make 160,160.....''
I found this on a website, I forgot that I had to change my jumpers with the old firmware, I will test this afternoon.

RomanB
Posts: 1
Joined: Wed Aug 14, 2019 4:32 am

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by RomanB » Wed Aug 14, 2019 4:46 am

Hi,

a have downloaded the firmware for A10 (i want to adjust some parameters)

http://www.geeetech.com/forum/download/file.php?id=5403

when i try to compile it with Ardunio-IDE on Linux, i got the Error 'Buzzer.h' not found.
After a little search i found 'buzzer.h' , a copy from 'buzzer.h' to 'Buzzer.h' fix the problem.
Then i can compile and upload the firmware without problems.A testprint with the firmware looks fine.

I think this is only a problem with case-sensitivity and should be fixed in the downloadfile. On Windows Systems this is no problem, on Linux system it is.

greetings
Roman

User avatar
_kaktus_
Site Admin
Posts: 1219
Joined: Fri Dec 15, 2017 10:06 pm
Location: PL
Contact:

Re: Firmware for geeetech 3D printers

Post by _kaktus_ » Wed Aug 14, 2019 12:35 pm

Hello.
:mrgreen:

That's a very good point. Thank you.
;)
On the forum I help to use the rod, I don't give fish.
Geeetech Prusa I3 M201 Dual extruder Mixcolor 3D printer, bought 2017-12-19, already built, in the cognitive and improvement phase
Geeetech filament, ABS only
Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer, bought 2018-04-15, He got a new life, and still lies in a drawer.
Positively frenzied customer of Getech Technology.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests