Another BLTouch question

Post Reply
grandawoo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2019 4:31 am

Another BLTouch question

Post by grandawoo » Tue Apr 09, 2019 4:01 am

I have bought a genuine BLTouch from Antclabs and I am struggling to get it to work. Can one of you wonderful people confirm the correct wiring positions from one which is working.

I have a Pro W with a GT2560 rev a+ board, I have the three cables connected to the header pins by the 3 heatsinks as follows:

ORANGE Nearest the inside of the board
RED Middle
BROWN Nearest the outside edge

I have also connected the Black and White wire to the Z MIN as WHITE inside and BLACK nearest the outside edge.

I have flashed the latest PRO W with 3dtouch firmware (v1.0.03) and used print run load the M92 Z400 and M500 commands

Now I am stumped

Any suggestions folks???

User avatar
William
Site Admin
Posts: 3964
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Another BLTouch question

Post by William » Tue Apr 09, 2019 4:46 pm

I think you need to refer to these:
1.The wires of the bltouch
2.The firmware(You need to set the correct auto level mode+bltouch dealy values)
eg: For the default, bltouch delay is 375ms while 3dtouch is 675ms.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

grandawoo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2019 4:31 am

Re: Another BLTouch question

Post by grandawoo » Wed Apr 10, 2019 4:31 am

Thank you for your reply William,

however without wanting to appear ungrateful, I am completely new to all this and that is why I have asked the question I did.

I am afraid I don't understand your answer, can you expand further.

What I have managed to work out is this:

1) the BLTouch probe is reading open whenever it is up or down
2) if I disconnect the probe and connect the 2 wires at the gt2560 a+ board, the M119 code show the Z axis as triggered.

It would appear that although the probe tests (M280 P0 Sxxx) result in a successful result, I cannot get that result via printrun.

Does anyone have experience of a fix for this?

User avatar
William
Site Admin
Posts: 3964
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Another BLTouch question

Post by William » Thu Apr 11, 2019 1:40 pm

Hi, grandawoo
You can try to swap the black and white pin (the 2 pin wires) then plug it into the z min port.

If your printer still has this issue.
You can try to upload this fw to your printer:
https://drive.google.com/open?id=1OqJr6 ... NZgAfbzdYx
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest