Rostock 301 Endstop problem

Post Reply
Midnightcrash
Posts: 2
Joined: Thu Dec 22, 2016 4:52 am

Rostock 301 Endstop problem

Post by Midnightcrash » Thu Dec 22, 2016 5:05 am

Hello,

I got a problem with the homing of my Rostock 301.

One bearing activates the corresponding endstop and moves a bit down as it should.
The second stops before it hits the endstop and the third keeps running upwards, pressing against the endstop.
This behavior is independent of the axes.

Does anybody know a solution for this problem or has a suggestion? I tried configuring the options for endstops, axes max min, etc. in any possible way but I can't find the cause of the problem or it's solution..

Cup
Posts: 123
Joined: Fri Jul 15, 2016 6:11 pm

Re: Rostock 301 Endstop problem

Post by Cup » Thu Dec 22, 2016 5:06 pm

Hi,
Did you have all the endstops correctly connected the corresponding connector(X_min-X endstop,etc.)
Then check if the cables of motors on 3 axes has good connections,rewire them if necessary.
And you can test if your endstops work normally by pushing them down(the motors will stop moving) when auto home.

User avatar
Lami René
Posts: 195
Joined: Mon Sep 26, 2016 6:47 pm
Location: Sherbrooke, Québec, Canada

Re: Rostock 301 Endstop problem

Post by Lami René » Fri Dec 23, 2016 2:12 am

Hello Midnightcrash,
Bonjour Midnightcrash,

You can find the original text into English following this original French text.

Vous trouverez le texte original traduit en anglais à la suite du présent texte original en français.

Vous auriez une vidéo montrant le problème ?

Cordialement,

L'ami René
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hello Midnightcrash,

Excuse me, I am unilingual francophone and I use Google translator to translate the texts of the forum in French and to write to you in English. Thank you for your understanding and your indulgence for these texts translated mechanically!

Do you have a video showing the problem?

Cordially,

Friend René
Un pour tous et tous pour un !
One for all and all for one !
-------------------------------------
Mon imprimante modifié : http://forums.reprap.org/read.php?178,781375,781375
Voir aussi pour mes pièces : https://www.thingiverse.com/thing:2464177

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6188
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Rostock 301 Endstop problem

Post by William » Fri Dec 23, 2016 10:51 am

maybe you can check the endstops by using a multimeter.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Midnightcrash
Posts: 2
Joined: Thu Dec 22, 2016 4:52 am

Re: Rostock 301 Endstop problem

Post by Midnightcrash » Sat Dec 24, 2016 7:07 pm

Thank you for your replies. I managed to find and fix the problem by testing the endstops by hand while homing. The X-endstop and the Y-endstop crosstalked and that's the reason for the strange behaviour. I rewired and isolated them again, now everything is working.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests