Extruder not working

SirWesley
Posts: 2
Joined: Fri Apr 21, 2017 8:49 am

Re: Extruder not working

Post by SirWesley » Fri Apr 21, 2017 3:44 pm

Hi Wiliam,

here the back of the board.

Image

venum
Posts: 5
Joined: Sat Dec 10, 2016 5:50 am

Re: Extruder not working

Post by venum » Fri May 05, 2017 10:49 pm

Bonjour
J'ai un problème , sa fais quelque moi que jais acheter un imprimante 3 d Acrylic Reprap Prusa I3 Pro B mais voilà quand j'ais reçu mon imprimante le moteur de l'extrudeur refusée de tourner donc j'ai contacté le service geeetech qui ma renvoyer une carte mère qui a marcher comme il faut 3 fois et d'un coup en plaine impression un bip sonore retenti donc j'un couper l'imprime , je les rallumer et vérifiée que tout fonctionner mais à nouveau le moteur de l'extrudeur refuse de marcher j'ais tout tentée .donc je pence que la carte mère a encore cramée ?

Que faire je doit acheter une carte mère ?

User avatar
Lami René
Posts: 195
Joined: Mon Sep 26, 2016 6:47 pm
Location: Sherbrooke, Québec, Canada

Re: Extruder not working

Post by Lami René » Sat May 06, 2017 5:02 am

Bonjour venum,

Si vous avez bien câblé, assemblé et paramétré votre imprimante selon les instructions de Geeetech, même si vous cramez 1000 cartes contrôleurs, c'est toujours à Geeetech de remplacer gratuitement et sans autres frais de port, etc. les cartes défectueuses.

Cordialement,

L'ami René
Un pour tous et tous pour un !
One for all and all for one !
-------------------------------------
Mon imprimante modifié : http://forums.reprap.org/read.php?178,781375,781375
Voir aussi pour mes pièces : https://www.thingiverse.com/thing:2464177

venum
Posts: 5
Joined: Sat Dec 10, 2016 5:50 am

Re: Extruder not working

Post by venum » Sat May 06, 2017 1:46 pm

Bonjour et merci L'ami René

Donc j'espère qu'il von venir prendre contact rapidement et me remplacer rapidement cette pièce défectueuse


Et se que se la et t'il arriver à d'autre personne ?

Cordialement

PedroNas
Posts: 12
Joined: Mon May 22, 2017 6:09 pm

Re: Extruder not working

Post by PedroNas » Thu May 25, 2017 1:10 am

hi guys my extruder doesnt move when i start a print everything else moves but the extruder does nothing, i have switched the driver and the motor and both of them seem to be just fine, also when i test the extruder with the repetier host it works when i try in the 3d printer itself in the move axis option it makes noise but doesnt move.
Im thinking its the marlin firmware but im not sure, i already have updated the firmware http://www.geeetech.com/forum/viewtopic.php?t=17046 but it looks and acts the same. Anyone has an ideia what might be my problem

User avatar
Lami René
Posts: 195
Joined: Mon Sep 26, 2016 6:47 pm
Location: Sherbrooke, Québec, Canada

Re: Extruder not working

Post by Lami René » Thu May 25, 2017 2:17 am

Hello,
Bonjour,

You will find the original text translated into English following this original French text.

Vous trouverez le texte original traduit en anglais à la suite du présent texte original en français.

Est-ce qu’aujourd'hui vous réussissez de belles impressions avec votre imprimante delta Geeetech Rostock 301 (M301) ?

Si comme moi vous n'avez pas de belles impressions 3D, voir des pistes de solution dans le sujet suivant :

http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 27&t=18578

Cordialement,

L'ami René
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hello,

Excuse me, I am unilingual francophone and I use Google translator to translate the texts of the forum in French and to write to you in English. Thank you for your understanding and your indulgence for these texts translated mechanically!

Do you make today beautiful prints with your Geeetech Rostock 301 (M301) delta printer?

If like me you do not have beautiful 3D impressions, see solution tracks in the following subject:

http://www.geeetech.com/forum/viewtopic ... 27&t=18578

Cordially,

The friend René
Un pour tous et tous pour un !
One for all and all for one !
-------------------------------------
Mon imprimante modifié : http://forums.reprap.org/read.php?178,781375,781375
Voir aussi pour mes pièces : https://www.thingiverse.com/thing:2464177

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6174
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Extruder not working

Post by William » Thu May 25, 2017 8:52 am

PedroNas wrote:hi guys my extruder doesnt move when i start a print everything else moves but the extruder does nothing, i have switched the driver and the motor and both of them seem to be just fine, also when i test the extruder with the repetier host it works when i try in the 3d printer itself in the move axis option it makes noise but doesnt move.
Im thinking its the marlin firmware but im not sure, i already have updated the firmware http://www.geeetech.com/forum/viewtopic.php?t=17046 but it looks and acts the same. Anyone has an ideia what might be my problem
Hi,I wanna know which machine and control board do you have?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

User avatar
Lami René
Posts: 195
Joined: Mon Sep 26, 2016 6:47 pm
Location: Sherbrooke, Québec, Canada

Re: Extruder not working

Post by Lami René » Thu May 25, 2017 10:21 am

Hello,
Bonjour,

You can find the original text translated into English following this original French text.

Vous trouverez le texte original traduit en anglais à la suite du présent texte originale en français.

La carte est une Geeetech GTM32 Pro 32 bits, qui elle vient avec un processeur (CPU) STM32F103. Ce processeur est à 32 bits et est cadencé à 72 MHz. Elle vient avec 6 contrôleurs DRV8825.

Voir : http://www.geeetech.com/forum/search.ph ... r_id=52717

Cordialement,

L'ami René
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hello,

Excuse me, I am unilingual francophone and I use Google translator to translate the texts of the forum in French and to write to you in English. Thank you for your understanding and your indulgence for these texts translated mechanically!

The card is a Geeetech GTM32 32-bit Pro, which comes with a STM32F103 processor (CPU). This processor is 32 bits and is clocked at 72 MHz. It comes with 6 DRV8825 controllers.

See : http://www.geeetech.com/forum/search.ph ... r_id=52717

Cordially,

Friend René
Un pour tous et tous pour un !
One for all and all for one !
-------------------------------------
Mon imprimante modifié : http://forums.reprap.org/read.php?178,781375,781375
Voir aussi pour mes pièces : https://www.thingiverse.com/thing:2464177

PedroNas
Posts: 12
Joined: Mon May 22, 2017 6:09 pm

Re: Extruder not working

Post by PedroNas » Thu May 25, 2017 6:26 pm

its working now, i used the firmware with changed pins of e0 and e1, e0 is broken. Now my problem is not printing in the center of the bed idk why my printer always goes to the edges to print, in repetier host shows the object in the midle but still it goes to the edge.

PedroNas
Posts: 12
Joined: Mon May 22, 2017 6:09 pm

Re: Extruder not working

Post by PedroNas » Fri May 26, 2017 12:48 am

Also when i auto home my 3d printer the y axis does nothing, it may be related....

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests