How to change the Dir/Step/Motion of the motor

Post Reply
User avatar
Admin
Posts: 267
Joined: Wed Nov 30, 2011 9:49 am

How to change the Dir/Step/Motion of the motor

Post by Admin » Mon Jan 15, 2018 6:25 pm

The new version of the kit
:D

Update:
You can use the V1.1 or V1.2 to change it:

https://github.com/Geeetech3D/Smartto-T ... plications


NOTE:
Added more options to further
smartto_motor_tool_1_0_forWin.zip
(7.32 MiB) Downloaded 596 times
motor_tool_snapshot.png
motor_tool_snapshot.png (75.85 KiB) Viewed 9822 times
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
Update:
Don't need click "factory default".You need to set correct vaule then restart your printer.
Here I will show you how to change the steps/mm.
MotorController.rar
(7.26 MiB) Downloaded 565 times
1. First you need choose the right port
2. Click connect
3. Then get status.
TIM图片20180115181955.png
TIM图片20180115181955.png (39.15 KiB) Viewed 10906 times
then you will get the parameter.
TIM图片20180115182014.png
TIM图片20180115182014.png (42.71 KiB) Viewed 10906 times












Part 2

Change the direction of the motor

You should ensure X axis stop at here then change the value
A30-stop point.png
A30-stop point.png (720.37 KiB) Viewed 10663 times
2.Refer to this pic and set the correct value
A30-Z反向.png
A30-Z反向.png (27.39 KiB) Viewed 10663 times
A30-z反向2.png
A30-z反向2.png (26.5 KiB) Viewed 10663 times
You can change the direction of all axis and extruder motor
As mentioned above, set it to "0" or "1"

VooPoc
Posts: 0
Joined: Thu Dec 28, 2017 4:57 am

Re: How to change the steps/mm

Post by VooPoc » Mon Jan 15, 2018 10:00 pm

Hi,

I have tried this on my E180 and I get the following error:

Start to initial configuration...
Error, Connecting failed! Details: There were serveral wrong data in profile!

Thanks,

VooPoc
Posts: 0
Joined: Thu Dec 28, 2017 4:57 am

Re: How to change the steps/mm

Post by VooPoc » Fri Jan 19, 2018 3:35 am

Thanks, the new version fixed this, however it isn't committing the changes when I click "set".

fr0gman
Posts: 4
Joined: Fri Nov 02, 2018 1:52 pm

Re: How to change the Dir/Step/Motion of the motor

Post by fr0gman » Sun Apr 07, 2019 8:40 am

Where is this data for the D200?

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4984
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: How to change the Dir/Step/Motion of the motor

Post by William » Sun Apr 07, 2019 1:46 pm

fr0gman wrote:
Sun Apr 07, 2019 8:40 am
Where is this data for the D200?
Thanks for your feedback.
Could you give us more details of it?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests