Search found 8 matches

by balearic.dynamics
Fri Jan 08, 2016 6:21 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Mark, Now setting these low values the printer moves. Not fine because the values are too low in some cases but the problem on the z-axis occurs only when there is normal feedrates set in the slic3r with the Repetier host (take in account that I have saved the various kind of slic3r settings. Explor...
by balearic.dynamics
Wed Jan 06, 2016 5:49 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

I am supposing the same. Or a problem related to the wrong management of long / integers during compilation, wrong casting or similar. Now I am doing a counter-test: Set the slicer feed rates to almost absurd values, like 1 and 2 Then the result in the generated gcode is between acceptable ranges. I...
by balearic.dynamics
Wed Jan 06, 2016 5:11 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

No matter about the slice software, I have tried with Cura sllicer from inside Repetier and there is no problem at all. Then also sending manually the specific gcode command, the effect is just focused: the parmeter F=4800 that internally of the marling firmware (marlin_main.cpp) is processed as fee...
by balearic.dynamics
Wed Jan 06, 2016 3:24 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Hi again, Mark For your information, a couple of notes. I have checked the firmware sources of the Marlin I have updated (with the right settings for the specific Aluminium Prusa i3) and I saw that in the Marling_main.cpp source the case parser of the Gcode parameters when a gcode feed rate is encou...
by balearic.dynamics
Wed Jan 06, 2016 3:22 am
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Hi Mark, thank you for the suggestions. I have uploaded the firmware after a in-depth check for all the parameters accordingly with the hardware features. Then I have also changed the name of the firmware. After the upload I have manually powered and set the prusa with repieter: unfortunately all re...
by balearic.dynamics
Mon Jan 04, 2016 7:22 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Hi Mark, I have already replied but maybe the text has been lost. I have checked the board (see the attached images) but to be honest, I have not found any kind of jumper on it. Anyway - also in the case there are jumpers - I am wondering why all what working then things changed ? in the meantime, a...
by balearic.dynamics
Mon Jan 04, 2016 6:43 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Re: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Hi Mark!

Thank you for your suggestion. Frankly I have not yet checked. Please can you advice me where I can find the jumper settings? In the Geetech wiki ?

Cheers, Enrico
by balearic.dynamics
Sun Jan 03, 2016 10:35 pm
Forum: Firmware
Topic: Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem
Replies: 13
Views: 8776

Prusa i3 Aluminium unexpected motion problem

Hello, I am experiencing a very strange problem I found very difficult to identify and debug. I bought a Geetech Prusa i3 Aluminium , directly from Geetech in China through a Chinese partner I am working with (using the sanguinololu board controller), assembled and used it to prototype projects for ...